de JAARRING


Ken je dat gevoel dat je overspoeld wordt door de chaos van de wereld? Je voelt je afgesneden? Terwijl je verlangt naar verbinding met jezelf, met anderen en met het groter geheel. Het verlangen naar de helende schoonheid van de natuur, naar je ware zelf, het verlangen naar een plek waar jij kan zijn wie je werkelijk bent.

De Jaarring is een reis in de natuur, een reis in jezelf van buiten naar binnen.
We gaan een jaar samen op pad. We trekken prachtige bossen in. Voelen aan bomen en voelen in onszelf. We delen en verdiepen met elkaar onze ervaringen in de natuurlijke cirkel waar iedereen en alles gelijk en van waarde is.
Wij bieden je een reis voor persoonlijke groei, verbinding met jezelf en met de natuur, delen met anderen. Alles is met elkaar verbonden. Beleving en verbinding; daar gaat het om.
Ga je mee op reis?

 

Wat kun je verwachten?
In de Jaarring volgen we de seizoenen. In elk seizoen komen we een hele dag bij elkaar, en tussendoor ontmoeten we elkaar tijdens 3 verbindingsochtenden. In september gaan we een weekend de natuur in met twee overnachtingen.
De cyclus van de natuur is onze gids en inspiratie.

We beginnen de dag met lichaamswerk vanuit oude traditie van Oosterse bewegingskunst. Daarmee leggen we de basis voor aandacht in ons lijf, ons hart en onze gewaarwordingen. Je leert werken met je Chi, je levensenergie door ademhaling en beweging. Je maakt kennis met de kracht van elementen door visualisaties en meditaties.

 

Tijdens de stiltewandeling zetten we onze zintuigen open; luisteren, ruiken, kijken, voelen en proeven. We vertragen om dieper te kunnen luisteren en te verstillen daar waar je bent. Soms met een verhaal, soms met meditatie. Natuur helpt je. Ze spiegelt je en kan je tot rust en bezinning brengen.
De beweging en inkeer die je ervaart in de verschillende seizoenen laat zien wat er in jou beweegt, waar stilstand is, waar het stroomt.

Luistercirkel   Als vast onderdeel van elke seizoendag vormen we een cirkel. Daarin reflecteren we op onszelf, onze ervaringen en delen deze met anderen. Alles mag gedeeld worden. We laten onszelf zien, aan het midden, aan het leven. Zonder oordeel luisteren we naar elkaar. We steunen elkaar door met aandacht aanwezig te zijn. We zijn samen op reis.

Lunch
De lunch willen we graag met elkaar delen. We vragen iedereen iets mee te nemen wat we samen kunnen eten. Wij, Anna en Aleid zorgen voor thee, koffie en iets lekkers en sap.

Over ons

Anna

Ik heb een eigen bedrijf waar ik veel van wat ik in mijn leven heb geleerd samen kan laten komen. Ik geef cursussen en workshops in beeldhouwen, faciliteer en organiseer verbindende activiteiten op gebied van kunst, natuur en persoonlijke groei. Ik voel me sterk verbonden met de natuur en neem je graag mee met deze reis. www.annahakvoort.nl 

Ik word altijd heel blij van de samenwerking met Aleid. Dit gaat moeiteloos en we vullen elkaar goed aan.

Aleid 

Ik beoefen meer dan 30 jaar oosterse vechtkunst waarin beweging en healing worden gecombineerd. Deze tradities zijn gebaseerd op natuur, boeddhisme en taoïsme. Graag wakker ik je Chi, levensenergie aan. Chi verbindt ons met alle aspecten van mens zijn; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Ik begeleid mensen in persoonlijke groei, verbonden met zichzelf zodat er ruimte ontstaat om te zijn met een vrij hart. www.aleidbouten.nl

Data & tijden
Informatieworkshop  19 maart   10.00 tot 13.00 uur (deze ochtend is bedoeld om kennis te maken en informatie te krijgen over het cursusjaar).   Deelname is gratis en je meld je van te voren aan.
Seizoendag lente         16 april          10.00 tot 16.00 uur
verbindingsochtend      11 jun             10.00 tot 13.30 uur
Seizoendag zomer          9 juli            10.00 tot 16.00 uur

verbindingsochtend       27 augustus 10.00 tot 13.30 uur

WEEKEND herfst
van 16 september 17.00 tot en met 18 september 16.00 uur

Seizoendag winter 7 december  10.00 tot 16.00 uur
Verbindingsochtend 29 oktober  10.00 tot 13.30 uur

Kosten
945 euro evt. in 2 termijnen te betalen.
Prijs is inclusief 5 seizoendagen, 3 verbindingsochtenden en  avondprogramma weekend
Exclusief overnachtingskosten en eenvoudige maaltijden

Algemene voorwaarden
Je schrijft je in voor de hele jaarcursus. Je bevestigt jouw inschrijving door betaling van het hele bedrag 945 euro. Wil je in 2 termijnen betalen neem dan contact met ons op.
Annuleren tot twee weken voor aanvang teruggave 50 procent van het betaalde bedrag.
Annuleren binnen twee weken voor aanvang is geen teruggave meer mogelijk.
Mocht deze cursus wegens omstandigheden geen doorgang kunnen vinden wordt het volledige bedrag teruggestort

Locatie
Werkplaats Anna Hakvoort Langbroekerdijk A 139 Langbroek

Ga je mee op reis? Aanmelden, voor uiterlijk 1 april

Anna Hakvoort        0631364600,
hakvoort.aa@gmail.com
Aleid Bouten            0619218013
info@aleidbouten.nl