29 april tot en met 3 mei 2019                                                                                                                                                                     

In deze 5 daagse retraite starten we vanuit aandacht voor verbinding. Verbinding met jezelf, je hoofd, hart en handen. En verbinding met het hout om zo tot het proces van verbeelden te komen.

Aleid Bouten
Anna Hakvoort

Het beeldhouwen in hout wordt begeleid door Anna Hakvoort.

Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken, te voelen, de vormen te volgen en je intuïtie te gebruiken. Het proces is daarbij net zo belangrijk als het resultaat. Je kunt het werken met hout zien als een ontdekkingsreis waarbij al spelende met het materiaal jouw eigen vorm ontstaat.

Anna Hakvoort is beeldhouwer en geeft al meer dan 12 jaar cursussen beeldhouwen in haar eigen werkplaats en op locatie in binnen- en buitenland.

(www.annahakvoort.nl)

Kung Fu flow

Om met aandacht te kunnen werken is het fijn om in je eigen stilte te komen. Dit doen we door elke ochtend te beginnen met Kung Fu flow, mindfulness in beweging.

Centraal in deze oefeningen staan aandacht, ademhaling en beweging.

De bewegingen zijn vloeiend als water en hebben de vitaliserende energie van vuur. Het creëert flow zodat je volledig kunt opgaan in het hier en nu.

Deze bijeenkomsten worden verzorgd door Aleid Bouten, trainer en coach vitaliteit en veerkracht. Zij beoefent meer dan 30 jaar Poekoelan Kung Fu.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite, op basis van volpension, in Centrum Athanor,een kleinschalig cursuscentrum in het groene grensgebied van de Achterhoek en Twente. https://centrumathanor.nl

steencirkel centrum Athanor

De A1 ligt op slechts 10 autominuten en Lochem is goed per trein te bereiken.

Het is een plek die ruimte ademt, waar het nog stil is en waar je bij helder weer de sterren haast kunt plukken.

De workshops vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht op het prachtige landgoed. Je hoeft geen ervaring te hebben met beeldhouwen of met Kung Fu flow.

Hout en gereedschappen zijn aanwezig.

Centrum Athanor heeft een heuse steencirkel. Een prachtige plek om te mediteren of lichaamswerk te doen. Er is op het terrein ook een grote kapschuur, waar we kunnen werken, overdekt en toch buiten. Heerlijk om zoveel mogelijk buiten te kunnen zijn. De ochtend beginnen we met Kung Fu flow, deze oefeningen lijken wat op T’ai Chi. Daarna gaan we in stilte de dag in. Ons lijf is al wat los gekomen, we zijn niet meer zo gericht op “social talk”, onze zintuigen staan meer open en vanuit deze aandacht gaan we werken met hout. Je maakt jouw eigen beeld. Je wordt begeleid bij techniek en vormgeving. De middagen heb je vrije keuze wat je wil doen: verder gaan met je beeld, een meditatieve wandeling met Aleid, of wat rondlummelen. We eten gezamenlijk en ’s avonds is de mogelijkheid om onder leiding van Aleid te mediteren of aandachtsoefeningen te doen.

Kosten

Kosten 5 daagse programma “verbinding en verbeelding”            €425.00

Kosten verblijf op basis van tweepersoons kamer en volpension € 395.00

                                                                                                         totaal  € 820.00

Toeslag voor verblijf in een éénpersoonskamer bedraagt               € 56.00 B

Meer info en aanmelding:

Anna Hakvoort       e-mail   hakvoort.aa@gmail.com

                                      tel.      0631364600

of

Aleid Bouten          e-mail    aleidabouten@gmail.com

                                   tel         0619218013