Ik ben Anna Hakvoort

Mijn liefde voor hout en het bewerken ervan ontstond jaren geleden tijdens mijn wandelingen langs de rivier.

Ik vond mooie stukken hout en ging deze bewerken met een zakmes. De verweerde stukken haalde ik weg en ik volgde de vorm van het hout. Weg van alle werkstress, mijn hoofd leeg maken en met mijn handen bezig zijn, dit gaf me veel voldoening. En ik ontdekte dat ik mooie dingen kon maken!

Ik word geïnspireerd door de natuurlijke vormen van het hout en werk deze verder uit met klopper en guts. Het proces is voor mij net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken en te voelen, de vorm te volgen, je intuïtie te volgen, weg te halen wat er niet hoort.

De techniek van het houtsnijden leerde ik bij de houtsnijder Jan Harskamp in Zetten, uit boeken en al doende. Ik volgde workshops bij het Nationaal Restauratie Centrum in Amsterdam. Bij Marjo Wiltingh in Doornenburg maakte ik de stap naar beeldhouwen in steen en bij Aardewerkplaats Amiel in Voorstonden volgde ik een onderzoeksroute organisch beeldhouwen.

In 2006 startte ik mijn bedrijf, waar ik veel van wat ik ooit geleerd heb samen kon laten komen.

Sinds een aantal jaren maak ik ook indianenfluiten van hout, met name van takken uit mijn omgeving.

Naast het geven van cursussen in mijn eigen werkplaats was ik als docent beeldhouwen in zachte steensoorten en hout verbonden aan de Open Academie in Bemmel , het Creatief Centrum in Elst en Wijks Atelier in Wijk bij Duurstede. Ik heb beeldhouwvakanties georganiseerd en verzorgd in Nederland, Andalusië , de Poolse Karpaten, in Frankrijk en in België.  De cursussen geef ik op mijn eigen plek in Langbroek. Regelmatig neem ik deel aan exposities. Jaarlijks, meestal in september heb ik open dagen en exposeer samen met mijn cursisten in en rond mijn werkplaats.

Ik heb werkervaring en opleidingen in zorg en hulpverlening, een opleiding Museologie, een opleiding Toegepaste Integrale Psychologie en energetisch lichaamswerk bij het ITIP. Ik vind rust en wijsheid in de natuur, verdiep mij in het sjamanisme en druïdisme, beide sterk verbonden met de natuur en de seizoenen, met creativiteit, ambachten en de kunsten en met aloude bronnen van wijsheid en de magie van het leven. In 2023 volgde ik een jaartraining “bostochten” bij Jeroen Heindijk.

“Ik heb erg genoten van het hakken bij jou Anna! Wat een fijne plek heb je! 
En jouw aanwijzingen zijn leerzaam en ontspannen.
Heerlijk weekend gehad met ook nog leuke mensen en lekker eten.”
Wendela

Ik gun iedereen de prachtige plek, de vrijheid en creativiteit onder jouw bezielende leiding.

M.

Regelmatig kijk ik over de uitgestrekte weilanden naar een kudde schapen.
Ook zijn er kippen met een haan, die vlakbij hoorbaar aan het scharrelen zijn.
Fijn en rustgevend.
Anna is rustig aanwezig en op ‘afstand nabij’. 
Jopie