CURSUS : NATUURLIJKE WIJSHEID EN CREATIVITEIT

CURSUS : NATUURLIJKE WIJSHEID EN CREATIVITEIT

In deze cursus speelt natuur een belangrijke rol. Als mens zijn wij onderdeel van de natuur, alleen zijn we daar vaak ver van verwijderd geraakt. In deze tijd, waarin veel gebeurt, is het zeer belangrijk ons weer meer te gaan verbinden met de natuur. Dat betekent ook meer verbinding met onszelf en de natuurlijke wijsheid die wij bezitten.

Creativiteit is een belangrijk onderdeel in ons leven. Als je je in de natuur bewust bent van je zintuiglijke waarnemingen, verbind je je met de natuur. Je bent meer aanwezig in het nu. Hierdoor ben je meer in contact met jezelf en kun je makkelijker “inpluggen” in de creatieve bron. Dat kan  ook door rust en stilte en door je te verwonderen over alles wat groeit en bloeit. Als je meegaat op de stroom van ontdekken en verwonderen, en je oordelen daarmee loslaat wordt in het creatief proces de angst dat je iets verkeerd doet of dat het niet mooi wordt vanzelf minder als alles er mag zijn en je vrijuit mag spelen.

Wat gaan we doen?
We gaan de natuur in en zijn ook in mijn werkplaats in Langbroek.
We onderzoeken met behulp van de natuur, meditatie en visualisatie thema’s als ruimte, verbinding, intuïtie, magie. We gaan daarmee spelen en maken daarbij gebruik van diverse materialen: uit de natuur, hout, takken, modder, acrylverf, papier. We gaan bouwen, knoeien, scheuren en stapelen. Gedichten schrijven en misschien wel muziek maken.
Zonder oordeel over goed of fout, mooi of lelijk, laten we de creativiteit stromen. Het proces is het belangrijkst. En dit samen te delen.
Praktisch
12 maandagen om de week.
Start is 15 januari 2024.
29 januari,
12, 26 feb
11,25 mrt
8, 22 april
6 en 27 mei
10, 24 juni
Kosten: 750 euro inclusief materialen, koffie en thee
Gespreide betaling in 2 termijnen is mogelijk.
Voor de lunch neemt iedereen iets mee om te delen. Er is warme, vegetarische soep.
Het is de bedoeling dat je steeds aanwezig bent, omdat we ook als groep een proces ingaan.
Neem gerust contact op voor meer info.
Aanmelding liefst zo snel mogelijk, uiterlijk vóór 1 januari.