meerdaagse workshops

deze vakantie is vol.
Beeldhouwen in Frankrijk
Ole en Alize Langerhorst wonen sinds 1988 op Les Muriats, 4 km buiten het dorpje Vieure. Vieure ligt in het departement Allier, in het hart van Frankrijk. Het is een landelijk gebied, met glooiende groene weilanden en eeuwenoude eikenbossen. Een uitstekend wandel- en fietsgebied, zonder al te steile hellingen. Op het terrein van Ole en Alize verzorg ik jaarlijks een volledig vakantie beeldhouwen in hout.

We maken gebruik van het mooie overdekte buitenatelier van Ole, waar we de ochtenden werken en naar wens ook in de middag.
Verder heeft ieder alle vrijheid om er alleen of samen er op uit te trekken of met een boek onder een boom te zitten.
Je kampeert, maar er zijn ook twee woonwagens beschikbaar, tegen een meerprijs te huren. De prijs voor een woonwagen is 220 euro per week.
Als je op tijd bent, is in de directe omgeving ook eventueel bed and breakfast of een vakantiehuisje beschikbaar.
De website van Ole Langerhorst is verouderd, maar geeft wel een beeld van de plek. http://langerhorst.nl/.

De vakantie is volledig verzorgd, inclusief alle maaltijden en kamperen (in je eigen tent). Exclusief reis en verblijfskosten in een woonwagen of verblijf buiten het terrein.

Datum: van 3 tot en met 12 juli.  Kosten € 685

Beeldhouwen in hout in de Belgische Ardennen (nog plaatsen vrij)
Zomerschool in Bonnerue (Houffalize) 
         
In deze volledig verzorgde 5 daagse workshop begeleid ik je individueel bij het maken van een beeld in hout. Je leert technieken om hout te bewerken, welke gereedschappen je kunt gebruiken en welke houtsoorten geschikt zijn. Ook besteden we aandacht aan vormgeving.
Spelenderwijs ga je jouw eigen vorm ontdekken. Ook aan presentatie en afwerking wordt aandacht besteed.
De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.Gereedschap en hout is aanwezig. Je kunt ook eigen hout en gereedschap meebrengen.

Zondagmiddag vanaf 17.00 uur word je ontvangen en hebben we een gezamenlijk diner en maken we kennis met elkaar.

Maandag start de workshop. We beginnen dagelijks om 10.00 uur en gaan door tot 13.00 uur. Na de lunch is ieder vrij om te kiezen wat zij of hij wil doen. Het is mogelijk om verder te werken aan je beeld. Vrijdagochtend ronden we het beeldhouwen af. Na de lunch bekijken we elkaars beelden in een kleine expositie en om 15.00 uur sluiten we de week af.

De locatie is prachtig, niet ver van het riviertje de Ourthe en de plaatsen Houffalize en La Roche. Je kunt er heerlijk wandelen. De accommodatie is erg fijn, we hebben veel ruimte en je slaapt op 2-persoons kamers. Tegen meerprijs kan je een kamer voor 1 persoon boeken.

klik hier voor meer info en aanmelding