Coaching en natuurbeleving

Beeldhouwen

Er zijn verschillende redenen om bij mij te komen beeldhouwen. Eén van die redenen kan zijn dat je een thema in je leven meer aandacht wil geven en dat wil je doen door middel van het maken van een beeld.

Je staat voor een belangrijke keuze in je leven met betrekking tot werk of relatie.  Of je hebt iemand verloren.  Je bent werkeloos geworden of je bent ziek geworden.  Je wil een belangrijk moment in je leven kracht bijzetten door het maken van een beeld.

Tijdens het proces van het beeldhouwen kan je al veel helderheid krijgen. Of je kunt iets verwerken. Ik bied je een plek waar alles er mag zijn en waar je onder mijn begeleiding een eigen beeld kan maken. Van hout, of van een zachte steensoort, als speksteen, serpentijn of albast.

We werken veel in stilte en kunnen het beeldhouwen ook combineren met een wandeling. We kijken wat zich aandient en wat op dat moment nodig is.

Wandelcoaching

Kijk eens naar de bomen in het bos. Krachtig in de aarde en toppen die naar de hemel reiken. De omgevallen boom, wortels boven de aarde, de boom die desondanks toch blijft groeien.  Het kleine boompje dat wordt weggedrukt tussen de anderen en nauwelijks het licht kan vangen. De boom vol littekens en groeven. De dode boom.
Kijk eens naar de aarde, hoe droog of hoe vochtig, glad en modderig. Bedekt met kleurrijke bladeren.
Het zingen of zwijgen van de vogels. Takken die kraken, eikels die vallen. Wind.
De frisse geur van jong blad, de geur van schimmels en verrotting.

Wat zie je? Wat valt je op? Hoe kijk je, vanuit welke emotie, waar ligt je focus?

De natuur oordeelt niet. Alles mag er zijn. Alles is er. Ik help je door middel van de natuur naar jezelf te kijken. En antwoorden te vinden.

Dit doe ik tijdens een wandeling met jou samen, van 1,5 uur. Aan het begin van de wandeling help ik je een duidelijke vraag te formuleren. Die vraag kan te maken hebben met een keuze waar je voor staat, met een ingrijpende gebeurtenis in je leven als verlies van een dierbare. Een vraag met betrekking tot je werk, loopbaan.
Tijdens het wandelen proberen we tot inzicht te komen. En het is geweldig te ontdekken hoe de natuur jou daarbij helpt!

 

Natuurbeleving agenda 2023 (volgt)

Eens per maand organiseer ik op zaterdagochtend een wandeling, telkens met een ander thema. Je kunt je aanmelden voor 5 wandelingen, maar je kunt je ook per keer aanmelden.
Thema’s zijn: verbinding, aandacht, zintuigen, natuurwezens, energie, creativiteit.
We wandelen zoveel mogelijk in stilte en slenteren door het bos. We staan vaak stil en oefenen ons in aandacht.
We verzamelen bij mijn werkplaats in Langbroek, waar we kennismaken. Van daaruit lopen we naar een nabijgelegen landgoed waar we anderhalf uur verblijven. Het is belangrijk dat je goede wandelschoenen draagt en eventueel regenkleding. De paden kunnen modderig zijn.
We sluiten de ochtend af in mijn werkplaats.
kosten 25 euro
voor 5 keer 100 euro