Coaching met beeldhouwen en natuur

Individuele coaching 

beeldhouwen en natuur

Er zijn verschillende redenen om bij mij te komen beeldhouwen. Eén van die redenen kan zijn dat je een thema in je leven meer aandacht wil geven en dat wil je doen door middel van het maken van een beeld.

Je staat voor een belangrijke keuze in je leven met betrekking tot werk of relatie.  Of je hebt iemand verloren. Je bent werkeloos geworden of je bent ziek. Je wil een belangrijk moment in je leven kracht bijzetten door het maken van een beeld.

Tijdens het proces van het beeldhouwen kan je al veel helderheid krijgen. Of je kunt iets verwerken. Ik bied je een plek waar alles er mag zijn en waar je onder mijn begeleiding een eigen beeld kan maken. Van hout, of van een zachte steensoort, als speksteen, serpentijn of albast.

“Een nieuw beeld uit gouden regen ontstaat langzaam. Het hout is erg mooi, het spinthout is wit, daaronder komt een laag vandaan die bijna goud is met prachtige nerf en meer naar binnen, naar de kern, is het hout heel donkerbruin, bijna zwart. Het hout is van binnen verweerd, splinterig en hard. Ik kan er lastig bij. Wil ik het glad maken of mag dat verweerde stuk te zien blijven? Laat ik de open kant naar boven of blijft de vorm meer besloten?
En tijdens het werk reis ik ook in mezelf, pel ik mezelf af. Kom ik zachte, harde, rotte stukjes tegen. Ontdek ik schoonheid. En minder mooie delen. Wat heeft aandacht nodig?
En wat mag er gewoon zijn?”.

We  kunnen het beeldhouwen ook combineren met een wandeling. We kijken wat zich aandient en wat op dat moment nodig is.

Tijdens een eerste kennismaking kijken we naar je vraag of jouw wens en dan maken we praktische afspraken over de duur, het tarief en de inhoud van onze bijeenkomsten.

 

 

Natuurcoaching

 
 
 
 
 
 
 

CURSUS : NATUURLIJKE WIJSHEID EN CREATIVITEIT

In deze cursus speelt natuur een belangrijke rol. Als mens zijn wij onderdeel van de natuur, alleen zijn we daar vaak ver van verwijderd geraakt. In deze tijd, waarin veel gebeurt, is het zeer belangrijk ons weer meer te gaan verbinden met de natuur. Dat betekent ook meer verbinding met onszelf en de natuurlijke wijsheid die wij bezitten.

Creativiteit is een belangrijk onderdeel in ons leven. Als je je in de natuur bewust bent van je zintuiglijke waarnemingen, verbind je je met de natuur. Je bent meer aanwezig in het nu. Hierdoor ben je meer in contact met jezelf en kun je makkelijker “inpluggen” in de creatieve bron. Dat kan  ook door rust en stilte en door je te verwonderen over alles wat groeit en bloeit. Als je meegaat op de stroom van ontdekken en verwonderen, en je oordelen daarmee loslaat wordt in het creatief proces de angst dat je iets verkeerd doet of dat het niet mooi wordt vanzelf minder als alles er mag zijn en je vrijuit mag spelen.

Wat gaan we doen?
We gaan de natuur in en zijn ook in mijn werkplaats in Langbroek.
We onderzoeken met behulp van de natuur, meditatie en visualisatie thema’s als ruimte, verbinding, intuïtie, magie. We gaan daarmee spelen en maken daarbij gebruik van diverse materialen: uit de natuur, hout, takken, modder, acrylverf, papier. We gaan bouwen, knoeien, scheuren en stapelen. Gedichten schrijven en misschien wel muziek maken.
Zonder oordeel over goed of fout, mooi of lelijk, laten we de creativiteit stromen. Het proces is het belangrijkst. En dit samen te delen.
 
Praktisch
 
 
Voor de lunch neemt iedereen iets mee om te delen. Er is warme, vegetarische soep.
 
Het is de bedoeling dat je steeds aanwezig bent, omdat we ook als groep een proces ingaan.
 
 
Neem gerust contact op voor meer info.
 
 

Natuurbeleving (groep)

 

Slenterwandelingen (minimaal 3 personen)

Eens per maand organiseer ik op maandagochtend een wandeling, telkens met een ander thema. Je kunt je aanmelden voor 5 wandelingen, maar je kunt je ook per keer aanmelden.
Thema’s zijn: verbinding, aandacht, zintuigen, natuurwezens, energie, creativiteit.
We wandelen zoveel mogelijk in stilte en slenteren door het bos. We staan vaak stil en oefenen ons in aandacht.
We verzamelen bij mijn werkplaats in Langbroek, waar we kennismaken. Van daaruit lopen we naar een nabijgelegen landgoed waar we anderhalf uur verblijven. Het is belangrijk dat je goede wandelschoenen draagt en eventueel regenkleding. De paden kunnen modderig zijn.
We sluiten de ochtend af in mijn werkplaats.