In deze workshop leer je je eigen bamboe fluit maken in de Native American stijl. Een Native American fluit is een fluit die je intuitief bespeelt en daardoor heel toegankelijk is voor de meeste mensen. Je hoeft geen kennis van noten te hebben of muzikaal te zijn. Door een andere (pentatonische) toonladder is het ook niet makkelijk om met andere instrumenten samen te spelen. Het wordt een fluit met jouw eigen geluid. Meditatief en ontspannend.

Een fluit maken vergt oefening en geduld. Het kan zijn dat het de eerste keer niet lukt om een perfect gestemde fluit te maken. Dit is ook niet mijn intentie en hopelijk ook niet de jouwe. We zijn vooral bezig met het proces en de technieken om een native indian stijl fluit te maken. Als je een “perfecte fluit” wil zal je je na deze workshop verder moeten gaan bekwamen.

Als er tijd over is en als je dat wil kan je de fluit nog versieren met leren riempjes, figuren inbranden of schilderen.

Een workshop duurt een dag. Inbegrepen zijn koffie en thee, de materiaalkosten en gebruik van gereedschap.

We zorgen samen voor de lunch “potluck”, ieder brengt iets mee en we delen dit. Ik zorg altijd voor een kop warme (vegetarische) soep.

Maximaal 6 personen groepsgrootte. Met 4 deelnemers gaat de workshop door. Een beetje handigheid en geduld is vereist. Je werkt met scherpe mesjes en vijltjes.

 

De workshop kost €80

Data: 13 apr, 25 mei      nieuwe data volgen